Skip to main content
  1. Avanzer Support
  2. Support Avanzer Aangifte
  3. Veelgestelde vragen
  4. Hoe kan ik het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag 2021 aanvragen in Avanzer Aangifte?

Hoe kan ik het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag 2021 aanvragen in Avanzer Aangifte?

Vanaf heden is het mogelijk om het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2021 aan te vragen in Avanzer Aangifte. Tevens is het mogelijk om het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting in te vullen. Het verzenden van het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag vennootschapsbelasting is vanaf 1 januari mogelijk als de poort bij de Belastingdienst open is.

Om het verzoek aan te maken ga je naar de Avanzer Aangifte classic omgeving. Selecteer de klant, ga naar de tab "Verzoek VA". Klik op de knop "toevoegen".

Het is mogelijk om meerdere verzoeken over één jaar aan te maken. Deze verschijnen onder de tab ‘’Verzoek VA’’. Je kunt zo in één oogopslag zien welke verzoeken er voor 2021 zijn aangemaakt.


Als je op het ''potloodje'' klikt wordt je naar de nieuwe omgeving geleid. 

Wanneer je een verzoek wil doen met fiscaal partnerschap moet je in de Classic omgeving voor zowel de aangever als de fiscaal partner apart een verzoek aanmaken onder de tab ‘’Verzoek VA’’

Je kunt de verzoeken koppelen vanuit het verzoek van de aangever of de fiscale partner. Dit doe je door op de button ‘’Partner koppelen’’ te klikken.

Wanneer je de partner niet in de lijst met relaties ziet staan heb je hier nog geen verzoek VA voor aangemaakt vanuit de Classic omgeving.

Kies vervolgens de juiste partner en klik op ‘’Bevestig’’.

Heb je het verzoek volledig ingevuld dan kun je het verzoek VA verzenden d.m.v de verzendknop bij de tab ‘’Verzoek VA” in de Classic omgeving.

Het verzoek VA voor de vennootschapsbelasting open je op dezelfde manier. 


Bekijk ook onderstaande instructievideo over het gebruiken van het verzoek aanvraag/wijziging voorlopige aanslag 2021


Was dit artikel nuttig?