Skip to main content
  1. Avanzer Support
  2. Support Avanzer Aangifte
  3. Veelgestelde vragen
  4. Op welke wijze is de toegang tot Avanzer Aangifte beveiligd?

Op welke wijze is de toegang tot Avanzer Aangifte beveiligd?

Avanzer Aangifte kent maar liefst 4 vormen van beveiliging, waarvan een aantal standaard en een aantal extra die je zelf kunt (laten) instellen. Om te beginnen werkt Avanzer Aangifte altijd met een beveiligde (HTTPS) verbindingen waarmee alle ingevoerde gegevens versleuteld worden voordat deze worden verstuurd. Je logt altijd in met een gebruikersnaam en zelf aangemaakt wachtwoord. De meeste browsers kennen het verschijnsel dat het ingevoerde gebruikersnaam en wachtwoord onthouden kan worden, zodat je deze niet telkens hoeft in te voeren. Uit oogpunt van beveiliging verdient het aanbeveling om deze optie niet te gebruiken. Zeker niet wanneer je op een andere computer gaat inloggen.
Mocht het onverhoopt zo zijn dat je gebruikersnaam en wachtwoord bekend zijn geraakt bij onbevoegden en deze gegevens worden gebruikt vanaf een locatie waar jezelf niet aanwezig bent geweest, dan ontvang je van ons een e-mail bericht waarin hiervan melding wordt gemaakt. In deze mail staan verdere instructies hoe verder te handelen. Ter voorkoming van misbruik kun je zelfs gebruik maken van een extra beveiligingsniveau dmv zogenaamde Twee Factor Authenticatie waarbij een extra applicatie (op uw PC, telefoon of tablet) je identiteit controleert.
Daarnaast kun je Avanzer Aangifte zo instellen dat er alleen vanaf vaste IP adressen met de applicatie gerwerkt kan worden.

Samengevat biedt Avanzer Aangifte je de volgende beveilingsniveau’s:
1) Versleutelde communicatie via het HTTPS protocol en beveiligingscertificaten
2) Zodra de eerste keer wordt ingelogd met je gegevens vanaf een nieuwe locatie (IP adres) ontvang je hiervan ter controle een e-mail bericht
3) Inloggen in Avanzer Aangifte is te beperken tot een lijst van 1 of meerdere IP adressen van de (standaard) locaties
4) Na het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord kun je gebruik maken van een extra inlogcode (token) gegenereerd vanaf een authenticatie app

Was dit artikel nuttig?