Skip to main content

Hoe kan ik een aangifte optimaliseren?

Nieuwe versie Avanzer Aangifte

Dit artikel gaat over de nieuwe versie van Avanzer Aangifte, het antwoord kan worden toegepast voor aangiften vanaf het fiscale jaar 2019.


Aangifte optimaliseren

Klik op de knop 'Optimale verdeling' rechtsboven in het scherm. 

Er verschijnt een nieuw venster met daarin de mogelijkheid om te optimaliseren. Om de berekening uit te voeren klik op de knop 'Optimaliseer'.

Vervolgens verschijnt onder het kopje 'Resultaat' de optimale verdeling tussen de aangever en de partner. Door op de knop 'bevestigen' te klikken wordt het resultaat opgenomen in de aangifte. Klik op het kruisje rechts bovenin het venster om terug te gaan naar de aangifte.  

Met de knop 'annuleren' wordt de verdeling niet opgeslagen.  

Op dit moment zie je onder het kopje 'Gegevens' alleen de percentages van de verdeling. In de komende periode wordt het mogelijk om in dit venster de percentages handmatig aan te passen, je zult dan ook de bijbehorende bedragen zien. Ook kun je dan rekening houden met een veiligheidsmarge in de aanslaggrens en is het mogelijk om onderdelen van de optimalisatie uit te schakelen.

Wil je nu al handmatig aanpassingen doen aan de optimalisatie? Ga middels het kruisje terug naar de aangifte en pas daarna de percentages in de aangifte aan.


 Was dit artikel nuttig?