Skip to main content

Hoe kan ik een jaarrekening (Ib en Vpb) inlezen?

Het is vanaf heden mogelijk om een jaarrekening uit een jaarrekeningpakket te importeren.

Je kiest hierbij voor zowel de ib als bij de vpb voor de optie ''importeren''

Let op:

Het is nu nog niet mogelijk om commerciële cijfers in te lezen en dus te kiezen voor ''De commerciële gegevens ook invoeren'' wanneer je een .XML bestand inleest. Deze optie wordt later beschikbaar gesteld.

Vervolgens dient er een ''Kluwer formaat'' .XML bestand ingelezen te worden. Selecteer eerst het juiste jaarstuk, deze wordt automatisch geselecteerd wanneer er maar één jaarstuk aanwezig is. Vervolgens moet het juiste .XML bestand gekozen worden.Alle .XML bestanden uit jaarrekeningsoftware die een standaard formaat hebben kunnen worden ingelezen. Er hoeft (anders dan bij de Classic versie) geen koppelschema geïmporteerd en gekozen te worden.


Na het uploaden van het juiste .XML bestand kies je voor ''volgende''. De in te lezen posten worden daarna onder elkaar weergegeven. 

Kies vervolgens voor ''toepassen''. Het .XML bestand wordt nu ingelezen. Wanneer de import gereed is verschijnt onderstaande pop-up.


Mogelijk dient uw leverancier voor aangiftejaar 2019 nog aanpassingen te maken voordat de export naar Avanzer werkt. Raadpleeg hiervoor uw leverancier van uw jaarrekeningsoftware.

Was dit artikel nuttig?